L'Oréal-UNESCO Pro ženy ve vědě

19. 10. 2023 - Tereza Ondráčková

Společnost L'Oréal v České republice oznamuje otevření registrací do 18. ročníku programu L'Oréal-UNESCO Pro ženy ve vědě. Program, který se od svého založení zaměřuje na posilování postavení žen v mnoha vědních oborech, nyní opět nabízí platformu pro ocenění a podporu nadějných vědkyň.

Přihláška pro vědkyně pracující v České republice je zveřejněna zde a musí být v anglickém jazyce odeslána nejpozději do 31. 12. 2023 (včetně). Přihlášené vědecké projekty budou hodnoceny odbornou porotou Akademie věd ČR, která v prvním kole vybere semifinalistky postupující k ústním prezentacím. Tyto vybrané vědkyně osobně představí svůj výzkumný projekt porotě složené ze zástupců AV ČR, L'Oréal ČR a České komise pro UNESCO. Na základě ústních prezentací budou vybrány tři vítězky, z nichž si každá odnese odměnu ve výši. Slavnostní vyhlášení finalistek proběhne nejpozději v červnu roku 2024 v Praze.

Pravidla pro přihlášení jsou:

  • věk do 40 let (včetně)
  • titul Ph.D. fyzikálních věd, formálních věd, technických věd a technologií, věd o živé přírodě a chemických věd (jako jsou biologie, biochemie, biofyzika, genetika, chemie apod.)

Další informace