Víš, co s tím?

24. 4. 2023 - Tereza Ondráčková

Nové video s názvem "Víš, co s tím?" bylo natočeno v rámci koncepce Bezpečná MENDELU a upozorňuje na šikanu a sexuální obtěžování.

Mendelova univerzita v Brně považuje bezpečné studijní a pracovní prostředí za jednu z klíčových priorit. Sexuální obtěžování, stejně jako šikanu či jiné nevhodné chování na půdě univerzity netolerujeme a zasazujeme se o zdravé a férové prostředí.

Na webu #bezpecnamendelu najdete souhrn opatření pro prevenci i řešení nevhodného chování na univerzitě. Studujícím i zaměstnaným pomůže web identifikovat šikanu nebo sexuální obtěžování. Zároveň zde najdete návody, jak situaci řešit, i na koho se v případě problému obrátit. Na stránkách se mimo jiné můžete dozvědět, na co si dát pozor, aby vaše jednání druhá strana nevnímala jako šikanu nebo obtěžování.

Aktuálně chystáme celouniverzitní informační kampaň. Mimo jiné pro vás připravujeme záznam rozhovoru prorektorky pro personální rozvoj a vnitřní komunikaci Ley Kubíčkové s expertkou na důstojné pracoviště, prevenci a eliminaci šikany Michaelou Švejdovou. Dozvíte se více o druzích šikany, jejích projevech a důsledcích i možnostech řešení.

Video "Víš, co s tím?"